16/12/11

Series και ξερό ψωμί. Part II.

Καλησπέρα αγαπητέ/ή μου αναγνώστη/τρια! Στο παρόν άρθρο συνεχίζεται το αφιέρωμα στη μικρή οθόνη (το πρώτο μέρος μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ) και πιο συγκεκριμένα, σε ξένες σειρές που αξίζει να παρακολουθήσετε. Θυμάμαι σα χτες, διαφωνία που είχα με φίλο μου ο οποίος, παρόλο που έβλεπε Βέρα Στο Δεξί (true story και no comment) έκραζε τις ξένες σειρές ως “αμερικανιές”.Αυτό βέβαια, πριν γίνει πιστός οπαδός του Prison Break και του Lost, οπότε σε εκείνο το σημείο παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε ταπεινά συγγνώμη. Πριν ξεκινήσουμε όμως με την σημερινή λίστα, θα ήθελα να αναφέρω λίγα λόγια για την καλύτερη μέχρι στιγμής σειρά που έχω παρακολουθήσει, κάτι που παρέλειψα στο προηγούμενο κείμενο. 
 
Αναφέρομαι, φυσικά, στο γνωστό και μη εξαιρετέο Sex & The City. Το σενάριο περιγράφει τις ζωές τεσσάρων έξυπνων και ανεξάρτητων γυναικών στην πόλη της Νέας Υορ...Just kidding. Η εν λόγω σειρά ανήκει στην κατηγορία FTD (For the d1ck), που μόλις επινόησα, μαζί με άλλα “αριστουργήματα” της τηλεόρασης, όπως το Young & The Restless, Desperate Housewives, Dr. Quinn κτλ κτλ. Ας μην αναλώσουμε άλλο χρόνο σε μ@λ@κίες και ας προχωρήσουμε στο παρασύνθημα (ξέρω, ο στρατός μου έχει αλλοιώσει την ψυχοσύνθεσή αλλά, κάνω ό, τι μπορώ).

Πρώτο στη σημερινή λίστα, το Sons Of Anarchy, που περιστρέφεται γύρω από μια παράνομη λέσχη μηχανόβιων με επίκεντρο το Charming, μια πόλη της Νότιας Καλιφόρνια. Η ομώνυμη συμμορία, βασισμένη στους Hell's Angels, αντιμετωπίζει μια κρίση ηγεσίας, όταν το ανερχόμενο μέλος Jackson Teller (Charlie Hunnam) συγκρούεται με τον αρχηγό της συμμορίας Clay Morrow (Ron Perlman). Προσθέστε στην εξίσωση Μεξικάνους, Νεοναζί, Ιρλανδούς, Ρώσους και λοιπά ντόπια εγκληματικά στοιχεία και, όπως καταλαβαίνετε, η πλοκή αποκτά πολύ ενδιαφέρον. Αξιοσημείωτη η παρουσία της Katey Sagal, γνωστή και από το ρόλο της συζύγου του “θεού” Al Bundy στη σειρά Married With Children, που με την ερμηνεία της έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το εξαιρετικό Game Of Thrones, βασισμένο στο έπος φαντασίας A Song of Ice and Fire του George Martin. Η σειρά λαμβάνει χώρα στο βασίλειο του Westeros, ένα φανταστικό κόσμο όπου τα καλοκαίρια διαρκούν χρόνια και οι χειμώνες δεκαετίες, και περιγράφει τις διαμάχες διαφόρων αριστοκρατικών οικογενειών με απώτερο σκοπό την εξουσία. Το βασίλειο, όμως, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις εσωτερικές έριδες των ευγενών, αλλά και μια βάρβαρη φυλή πέρα από τη θάλασσα, καθώς και την πανάρχαια απειλή των Others στο χιονισμένο Βορρά. To καστ των ηθοποιών είναι πολυπληθές και το γενικό αποτέλεσμα σε καθηλώνει, με αποτέλεσμα Λοχίας μου, αφού μου ζήτησε τη δεύτερη season και τον ενημέρωσα ότι θα βγει σε ένα χρόνο, με απείλησε, ότι αν δεν την έχω μέχρι τη Δευτέρα θα μου ρίξει καμπάνα. Τόσο γ@μ@τη σειρά!

Τρίτο και φαρμακερό για σήμερα, το Lie To Me με πρωταγωνιστή έναν από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς, τον Tim Roth. Το σενάριο βασίζεται στην ικανότητα του γιατρού Cal Lightman και των συνεργατών του, να εφαρμόζουν μεθόδους ψυχολογίας και τεχνικές ανάγνωσης των μικροεκφράσεων των ανθρώπων, καθώς και τη γλώσσα του σώματος, για να εντοπίζουν το ψέμα. Έτσι, τόσο ιδιώτες όσο και το κράτος του αναθέτουν διάφορες αποστολές, με γνώμονα την αναζήτηση της αλήθειας. Τα επεισόδια είναι αυτοτελή και, δυστυχώς, η σειρά ολοκληρώθηκε στον τρίτο κύκλο της. Τη συστήνω, παρ' όλα αυτά, ανεπιφύλακτα, αφού ο Roth δίνει πραγματικά ρέστα. Αυτός ο τύπος άξιζε ένα όσκαρ εδώ και πολύ καιρό.

Thats all folks για σήμερα. Περιμένω δικές σας προτάσεις και σχόλια τόσο στο blog όσο και στο twitter (ελπίζω να προσέξατε ότι έχει προσθεθεί εδώ και λίγο καιρό στο tsikari). Όχι, το facebook δε προβλέπεται προς το παρόν. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα.

P.S. Παρατήρησα χθες στο Google Analytics, ότι το 25% των επισκεπτών του ιστολογίου μου χρησιμοποιεί Internet Explorer. Νομίζω δε χρειάζεται να αναφερθώ στο πόσο πολύ ο ΙΕ sucks. Ωστόσο, θα πω μόνο αυτό: Ένας γνωστός μου που το χρησιμοποιούσε εν έτη 2010, του πήδηξαν τη γυναίκα, ο γιός του έγινε gay και πέθανε με φρικτούς πόνους. Αυτά.

1 σχόλιο: