20/6/11

Διάσημα ρητά. Μέρος Ι: Άντρες

Πριν μερικές μέρες έτυχε να παρακολουθήσω την ταινία “Death at the funeral”, μια κωμωδία, που βγήκε φέτος, με λαμπερό καστ ηθοποιών όπως οι Martin Lawrence και Chris Rock. Μεταξύ αυτών, σε ένα δευτερεύοντα ρόλο, έπαιζε και ο Danny Glover, γνωστός ως παρτενέρ του Mel Gibson στην ταινία “Lethal Weapon”. Ο ρόλος του ήταν αυτός του Russell, ενός πικρόχολου και μονίμως νευριασμένου ηλικιωμένου κυρίου σε αναπηρικό καροτσάκι, ο οποίος πετούσε φαρμακερές ατάκες για τους πάντες και τα πάντα, και ήταν θείος των δύο κεντρικών πρωταγωνιστών. Η ταινία “βλέπεται” ευχάριστα, με μερικές σκηνές που θα σας κάνουν να γελάσετε, αν και την περίμενα καλύτερη. Μάλιστα αποτελεί remake μιας βρετανικής ταινίας του 2007, με το ίδιο όνομα, η οποία σημείωσε και σχετικά μεγάλη επιτυχία. 

Σε κάποιο σημείο της ταινίας, ο Danny Glover, συμβουλεύοντας κάποιον ερωτευμένο για το πως θα κατακτήσει τη γυναίκα των ονείρων του του λέει, μεταξύ άλλων, την ατάκα “Women are smarter than you think, but not as smart as they think”. Η οποία μεταφράζεται σε “Οι γυναίκες είναι εξυπνότερες από όσο νομίζεις, αλλά όχι τόσο έξυπνες όσο νομίζουν αυτές”. Με αφορμή λοιπόν, αυτήν την ατάκα, έψαξα και βρήκα αντίστοιχες, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες. Στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου θα παραθέσω ατάκες που έχουν λεχθεί για τους άντρες, από διάσημες ή όχι προσωπικότητες. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

“Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς άντρες; Θα υπήρχε μηδέν εγκληματικότητα, και πολλές ευτυχισμένες, χοντρές γυναίκες”.  Nicole Hollander - Διάσημη Αμερικανή καρτουνίστρια.

“Η μέση γυναίκα θα προτιμούσε να είναι όμορφη παρά έξυπνη, διότι ο μέσος άντρας μπορεί να δει καλύτερα από ότι μπορεί να σκεφτεί”. Αγνώστου συγγραφέα.

“Δεν αρνούμαι το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι χαζές. Ο θεός τις έκανε έτσι για να ταιριάζουν με τους άντρες”. George Eliot – Άγγλος συγγραφέας.

“Όταν ένας άντρας μιλήσει “βρώμικα” σε μια γυναίκα είναι σεξουαλική παρενόχληση. Όταν μια γυναίκα μιλάει “βρώμικα” σε έναν άντρα είναι 2,25 ευρώ το δευτερόλεπτο”. Αγνώστου συγγραφέα.

“Οι άντρες στην πραγματικότητα προτιμούν τις ελκυστικές, σε λογικά πλαίσια, γυναίκες, αλλά κυνηγούν τις πολύ όμορφες κυρίως, για να εντυπωσιάσουν άλλους άντρες”. Mignon McLaughlin – Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας.

“Η “παραγωγή” καλών γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη “παραγωγή” αντρών που τις αξίζουν”. Robert Graves – Άγγλος ποιητής.

“Οι γυναίκες είναι σοφότερες από τους άντρες γιατί γνωρίζουν λιγότερα αλλά καταλαβαίνουν περισσότερα”. James Thurber – Αμερικανός συγγραφέας.

“Αν οι γυναίκες ήταν τόσο ιδιότροπες όσο είναι οι άντρες, αυτό θα ήταν το τέλος για το ανθρώπινο γένος”. George Bernard Shaw – Ιρλανδός συγγραφέας.

“Οι νεαροί άντρες θέλουν να είναι πιστοί στις γυναίκες τους, και δεν είναι. Οι ηλικιωμένοι άντρες, αντίθετα, θέλουν να είναι άπιστοι, αλλά δεν μπορούν”. Oscar Wilde – Ιρλανδός ποιητής και συγγραφέας.

“Όταν οι γυναίκες είναι θλιμμένες, τρώνε ή πηγαίνουν για ψώνια. Οι άντρες απλά, εισβάλλουν σε μια ξένη χώρα”. Elayne Boosler – Αμερικανίδα κωμικός.

“Οι άντρες είναι σαν το καλό κρασί. Όλοι ξεκινούν σαν σταφύλια, και είναι η δουλειά μας να τους ποδοπατάμε και να τους κρατάμε στο σκοτάδι, μέχρι να ωριμάσουν σε κάτι που θα θέλαμε να βγούμε μαζί του”. Kathleen Mifsud

“Δεν μπορείς να διδάξεις σε έναν άντρα τίποτα. Μπορείς μόνο να τον βοηθήσεις να το ανακαλύψει μόνος του”. Galileo Galilei – Ιταλός μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος.

“Υπάρχουν δύο πράγματα που ποτέ κανένας άντρας δε θα παραδεχτεί ότι δεν κάνει καλά. Το να οδηγεί και το να κάνει έρωτα”. Αγνώστου συγγραφέα.

Αυτά λοιπόν με τα διάσημα ρητά για άντρες. Ελπίζω να σας άρεσαν. Αν έχετε κάποια πρόταση μπορείτε να μου την στείλετε σε mail και θα φροντίσω να την συμπεριλάβω στις υπάρχουσες. Στο επόμενο μέρος αυτού του άρθρου θα ακολουθήσουν διάσημα ρητά για γυναίκες.

P.S. “I am too old for this shit”. Danny Glover στο “Lethal Weapon”.

P.S. “Αν σκεφτεί κανείς τις συνέπειες που είχε η Εύα και ο Αδάμ με το να φάνε το μήλο, τότε τα φρούτα σήμερα δεν είναι και τόσο ακριβά”. Βασίλης Τριανταφυλλίδης aka Χάρι Κλιν.

5 σχόλια:

  1. Theika ola ta sxolia...Grafoune istoria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα καλα εκτος απο το Όταν οι γυναίκες είναι θλιμμένες, τρώνε ή πηγαίνουν για ψώνια. Οι άντρες απλά, εισβάλλουν σε μια ξένη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολα σωστα........like, like ,like...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάθος μετάφραση του Γαλιλαίου. Άνθρωπος είχε πει, γενικά, όχι άντρας ειδικά. Καμία σχέση με έμφυλη πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή