21/11/11

Άστρα μη με μαλώνετε. Μέρος Ι.

Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε τη σπουδαιότητα των ζωδίων, και της αστρολογίας γενικότερα,  σε συνάρτηση με την επιρροή που αυτά ασκούν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής (αισθηματικά, επαγγελματικά, οικονομικά κτλ). Just kidding! Για την ακρίβεια, θα κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Θα εξηγήσουμε, δηλαδή, τους λόγους για τους οποίους η αστρολογία είναι μια απίστευτη μ@λ@κί@, που έχει καταφέρει να επιζήσει από αρχαιοτάτων χρόνων εξαιτίας της έμφυτης τάσης του ανθρωπίνου γένους να πιστεύει σε απίστευτες μ@λ@κίες (χαρτομαντεία - Ταρό, χειρομαντία, μέντιουμ, “φλιτζάνι” κτλ).

Όσοι αναγνώστες έχουν παρακολουθήσει την κωμική σειρά “The Big Bang Theory”, θα θυμούνται ίσως την απομυθοποίηση της αστρολογίας, στο πρώτο μόλις επεισόδιο της σειράς. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, η καινούρια γειτόνισσα δύο ιδιοφυών φυσικών κατά την στιγμή της γνωριμίας τους, λέει: “Είμαι Τοξότης, το οποίο πιθανότατα σας  λέει περισσότερα για τον εαυτό μου από όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε”. Η απάντηση του “θεού” Sheldon ήταν η εξής: “Ναι. Μας λέει ότι συμμετείχες και εσύ στη μαζική πολιτιστική ψευδαίσθηση, σύμφωνα με την οποία η προφανής θέση του ήλιου, σε σχέση με τους αυθαίρετα ορισμένους  αστερισμούς τη στιγμή της γέννησής σου, επηρεάζει κατά κάποιον τρόπο την προσωπικότητά σου” (το απόσπασμα μπορείτε να το δείτε εδώ). Sheldon 1 – Αστρολογία 0, αγαπητέ μου αναγνώστη και το σκορ θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Έστω ότι δέχομαι αναντίρρητα ό, τι πρεσβεύει η αστρολογία και κοιμάμαι με τα άπαντα της Λίτσας Πατέρα στο προσκεφάλι μου. Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπάρχουσα γνώση το ζώδιο κάποιου καθορίζεται από τα όρια του αστερισμού που ο ήλιος βρισκόταν ανάμεσα, τη στιγμή της γέννησης του. Για παράδειγμα, η αφεντιά μου είναι Καρκίνος, γιατί τη στιγμή της γέννησής μου, ο ήλιος βρισκόταν ανάμεσα στα νοητά όρια του  αστερισμού του καρκίνου. Σωστά; Fuck!ng wrong. Αυτό θα ίσχυε αν ζούσαμε 2200 χρόνια πριν, όταν ο ζωδιακός κύκλος “παρατηρήθηκε” για πρώτη φορά. Σήμερα, λόγο της κίνησης της γης αυτό έχει αλλάξει με αποτέλεσμα, αν κάποιος γεννηθεί την ίδια ημέρα και μήνα (7 Ιουλίου) ο ήλιος να βρίσκεται ανάμεσα στον αστερισμό των Διδύμων.

What the fuck αστρολογία, από Καρκίνος να γίνω Δίδυμος στα γεράματα είναι κάτι που δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ. Και για να σας ξενερώσω περισσότερο παραθέτω παρακάτω τα πραγματικά ζώδια που είστε (εξαιρούνται οι γεννημένοι πριν πολλά πολλά χρόνια, Ντάνκαν Μακλάουντ ο Χαϊλάντερ και λοιποί αθάνατοι):

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου με 16 Φεβρουαρίου.
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου με 11 Μαρτίου.
Ιχθύς: 11 Μαρτίου με 18 Απριλίου.
Κριός: 18 Απριλίου με 13 Μαΐου. 
Ταύρος: 13 Μαΐου  με 21 Ιουνίου.
Δίδυμοι: 21 Ιουνίου με 20 Ιουλίου.
Καρκίνος: 20 Ιουλίου με 10 Αυγούστου.
Λέων: 10 Αυγούστου με 16 Σεπτεμβρίου.
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου με 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου με 23 Νοεμβρίου.
Σκορπιός: 23 Νοεμβρίου με 29 Νοεμβρίου. (Fuck, μόνο 7 ημέρες;)
Οφιούχος*: 29 Νοεμβρίου με 17 Δεκεμβρίου. (Ξαναfuck, τι σκ@τ@ είναι αυτό;)
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου με 20 Ιανουαρίου.

*Ο αστερισμός του Οφιούχου είχε παρατηρηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων από τους Βαβυλώνιους, απλά, λόγω της τότε τοπολογίας του ηλιακού μας συστήματος, δεν “χρησιμοποιούταν”. Στη σημερινή εποχή οι γεννημένοι 29 Νοεμβρίου με 17 Δεκεμβρίου είναι Οφιούχοι, καθώς η προφανής θέση του ηλίου εκείνη την ημερομηνία περνάει από τον συγκεκριμένο αστερισμό.

Εν ολίγοις, αν δεχτούμε την αστρολογία ως πραγματική επιστήμη, τότε έχει να κάνει update χιλιάδες χρόνια, το οποίο είναι μεγάλο πρόβλημα. Εδώ μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι το ίδιο ισχύει για τον Χριστιανισμό, αλλά κάνει μεγάλο λάθος, καθώς δε λαμβάνει υπόψιν του τις οικουμενικές συνόδους! Επίσης, ένα άλλο ερώτημα που γεννάται είναι ποιος αποφάσισε για το γεγονός ότι το πρώην ζώδιό μου, ο καρκίνος, συμβολίζεται από 5 γ@μημένες “τελείες” και γιατί να είναι ο καρκίνος και όχι ο δικέφαλος αετός! Δείτε το παρακάτω σχήμα με τους αστερισμούς για να καταλάβετε τι εννοώ.


Γίνεται έτσι προφανές ότι ο ορισμός των ζωδίων είναι εντελώς αυθαίρετος, καθώς, αν κάποιος μπορεί να μου δώσει μια σοβαρή εξήγηση για το πως ο αρχαίος μ@λ@κ@ς πρόγονός μας επέλεξε ανάμεσα στα τόσα αστέρια** και σχημάτισε τους υπάρχοντες αστερισμούς, εγώ παρατάω την πληροφορική και ανοίγω site με online διάβασμα της παλάμης. That being said, αν κάποιος με ρωτήσει για ζώδια και λοιπές bullsitιές, οι πιθανότητες να τον συμπαθήσω ή να κάνουμε παρέα μειώνονται δραματικά.

** Τα αστέρια τα οποία είναι ορατά από τη γη με “γυμνό μάτι” είναι μόλις 2000. Οπότε μην ψαρώσετε αν κάποιος σας υποσχεθεί για πάρτη σας να μετρήσει όλα τα αστέρια του ουρανού. Για περισσότερες τέτοιες πληροφορίες σας συνιστώ να διαβάσετε το εξαιρετικό βιβλίο του κ. Γραμματικάκη, “Κόμη της Βερενίκης”.

Κάπου εδώ τελειώνει το σημερινό άρθρο. Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα με το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στην αστρολογία.

P.S. Αν κάποιος επιβεβαιώνει την αντιστοιχία αστερισμού με ζώδιο στην παραπάνω εικόνα (για παράδειγμα, αν πιστεύει ότι ο Λέων μοιάζει όντως με Λιοντάρι), θα πρέπει να του αφαιρεθούν τουλάχιστον τα εκλογικά του δικαιώματα.

6 σχόλια:

  1. Πες τα ρε φίλε μας έχουν ζαλίσει με τα ζώδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλτατε, προς μεγαλη σου λυπη, συμφωνα με την ενδιαφερουσα ερευνα που εκανες κ απ οτι καταλαβα εκνευριστηκες,παραμενω καρκινος.....σαν νεα κοπελα που ειμαι!!!!!!!!!!ξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασα να αναφέρω στο άρθρο ότι τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα ζώδια εκτός από τους Καρκίνους, ξαδερφoύλα. Πράγμα λογικό αν σκεφτείς ότι ο Καρκίνος, εκτός από ζωδιό δικό μου και δικό σου, είναι το καλύτερο ζώδιο. Καρκίνος rules all, και για να απαντήσω στον απο πάνω, Καρκίνος rules Sheldon! Εντελώς αντικειμενικά και έγκυρα όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κανε ενα αρθρο και για τις θρησκείες,η αστρολογια δεν ειναι τιποτα μπροστα στις θρησκειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή