16/4/11

Παράξενοι Ταξιδιώτες.

Στο σημερινό άρθρο θα επιχειρήσω μια χιουμοριστική κατηγοριοποίηση των ανθρώπων που συναντά κάποιος όταν ταξιδεύει. Λόγω της φοιτητικής μου ιδιότητας αναγκάζομαι να ταξιδεύω αρκετές φορές στη διάρκεια του χρόνου, και έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες ταξιδιωτών που τους συναντά κανείς πολύ συχνά. Τα μέσα μεταφοράς στα οποία αναφέρομαι κυρίως, είναι τα αεροπλάνα και τα πλοία, αλλά μην παραξενευτείτε αν συναντήσετε κάποιον/α και σε λεωφορείο. Μάλιστα η αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν ένα ταξίδι μου Ηράκλειο-Ρέθυμνο με δύο φίλους για να παραβρεθούμε στην ορκωμοσία της κοπέλας μου. Εκεί, αφού παλαιότερα είχα εξηγήσει στους φίλους μου την θεωρία μου περί ταξιδευτών, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η θεωρία ισχύει, μιας και στο συγκεκριμένο λεωφορείο υπήρχε μια κοπέλα που ήταν ο ορισμός μια κατηγορίας που θα εξετάσουμε παρακάτω. Και για να μην παρεξηγηθώ, από τους δύο φίλους μου, η μία ήταν κοπέλα και μάλιστα αυτή εντόπισε πρώτη ότι η θεωρία αποδεικνύεται! Τονίζω ότι το κείμενο είναι γραμμένο με καθαρά χιουμοριστική διάθεση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσπάθεια μείωσης των δύο φύλων.

Σημείωση: αν είσαι γυναίκα και χρησιμοποιείς τις λέξεις "σοβινιστής", "φαλλοκρατικό γουρούνι", κτλ παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα, και επιπλέον δεν έχεις χιούμορ, προσπέρασε το άρθρο και τα λέμε μια άλλη φορά.  Αν είσαι άντρας με τα ίδια συμπτώματα, πιθανότατα δεν είσαι άντρας, ψάξτο. Ας αρχίσουμε λοιπόν:

Κατηγορία: Κότα η Κοινή
Είναι γνωστή και ως "μπορώ-να-μιλάω-μέχρι-να-πεθάνει-ο-Highlander". Η συγκεκριμένη κατηγορία συναντάται παντού και αποτελεί μια από τις πιο ενοχλητικές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι το κινητό τηλέφωνο, η εκνευριστική φωνή και η  δυνατότητα ομιλίας με ταχύτητες άνω των 1500 λέξεων το λεπτό. . Αποτελεί το λόγο που απαγορεύεται η χρήση  τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της πτήσεως. Αγαπημένα θέματά της  είτε το αγόρι της είτε το θάψιμο μιας άλλη κοπέλας. Μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου έχεις μάθει την ιστορία της ζωής της και παρουσιάζεις συμπτώματα, όπως αυτοκτονικές τάσεις, διόγκωση  γεννητικών οργάνων και άλλα. Τρόποι αντιμετώπισης είναι ο στραγγαλισμός, η λοβοτομή, ναρκωτικές ουσίες για να αντέξεις, καθώς και αυτοσυγκέντρωση τύπου "κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία"!

Κατηγορία: Βρέφος το Κλαίον
Ειλικρινά δεν μου έχει τύχει ποτέ να ταξιδέψω με αεροπλάνο και να μην υπάρχει μέσα ένα μωρό που να κλαίει σε όλη την διαδρομή. Αν μάλιστα κάθονται και δίπλα σου τότε το μόνο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό είναι "τώρα τη στρουμφίσαμε". Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης πέρα από το να ενημερώσεις τους γονείς του για την ανακάλυψη εδώ και πολλών χρόνων της μπιμπίλας.

Κατηγορία: Ιβάν ο Βρωμερός
Είναι γνωστός και ως "απ’-το-σπίτι-δεν-θα-βγω-δεν-χρησιμοποιώ-ποτέ-αποσμητικό". Συναντάται κυρίως σε αστικά λεωφορεία και γενικά όπου υπάρχει πολυκοσμία και στριμωξίδι. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα "αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας", χωρίς τα πρώτα δύο. Αγνοεί παντελώς την ύπαρξη αποσμητικών, αφρόλουτρων και γενικά ειδών υγιεινής που λέει και η Άντζελα. Ενδεικτικοί τρόποι αντιμετώπισης: αντιασφυξιογόνος μάσκα, το να κρατήσεις την αναπνοή σου μέχρι να τελειώσει το ταξίδι καθώς και το παραδοσιακό baseball bat.

Κατηγορία: Μαντράχαλος ο Ανώριμος
Είναι γνωστός και ως "αγαπημένο-μου-χόμπι-είναι-το-κυνηγητό". Συναντάται κυρίως σε πλοία όπου έχει άφθονο χώρο για να εκδηλώσει την παντελή έλλειψη ωριμότητας. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα η παρέα με ομοίους και ο εκκωφαντικός θόρυβος. Πιστεύει ότι βρίσκεται μονίμως σε πενθήμερη εκδρομή με αποτέλεσμα να τον κοιτάς και να σχολιάζεις για το που πάει η νέα γενιά και ας είσαι μόλις 20 χρονών. Τρόπος αντιμετώπισης: εξύβριση Θείων και αν χρειαστεί από κλωτσομπουνίδια μέχρι shuto στο κεφάλι.

Κατηγορία: Κοπέλα η Βαλιτσοκρατούσα
Είναι γνωστή και ως "πωλείται-όπως-είναι-επιπλωμένο". Τα σχόλια εδώ είναι περιττά. Ο μαθηματικός τύπος που υπολογίζει τον αριθμό βαλιτσών σε σχέση με τις μέρες διαμονής είναι: y=(d/2)+s+b όπου, y είναι οι συνολικές βαλίτσες, d οι μέρες διαμονής, s σταθερά που συμβολίζει τις βαλίτσες που περιέχουν παπούτσια(η τιμή της κυμαίνεται συνήθως από 1 μέχρι 2) και b ομοίως, αλλά αναπαριστά τον αριθμό των βαλιτσών που περιέχουν τσάντες. Αποτελεί το λόγο που εφευρέθηκαν οι βαλίτσες με ροδάκια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα, το αγόρι-χαμάλης που ως νέος Άτλαντας κουβαλάει όλα τα παραπάνω. Τέλος, ο συγκεκριμένος τύπος, είναι η αφορμή που στα reality τύπου survivor σου επιτρέπουν να πάρεις μαζί σου ένα μόνο αντικείμενο.


Κατηγορία: Λέων ο Υπναλέος
Είναι γνωστός και ως "με-τα-ρούχα-κοιμάμαι". Στη συγκεκριμένη κατηγορία εμπίπτουμε όλοι μιας και όλοι έχουμε αποκοιμηθεί σε κάποιο ταξίδι. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα το ροχαλητό βεβαίως βεβαίως, καθώς σε μερικές περιπτώσεις  η έκκριση σάλιου και το παραμιλητό. Ενδεικτικοί τρόποι αντιμετώπισης είναι: εισαγωγή χρησιμοποιημένης κάλτσας στο στόμα, το κλασικό σπρώξιμο καθώς και η φραγή της ρινικής κοιλότητας με μανταλάκι.  Κατά τα άλλα, συμπαθητική κατηγορία.

Κάπου εδώ και έχοντας παραλείψει αρκετές κατηγορίες όπως "Ζευγαράκι το Αναγουλιαστικό," ή αλλιώς "Get a room", "Warcraft ο LOL", "Ταλιμπάν ο λεβεντομ.....ς "κ.α. θα σας αφήσω. Ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή δημοσίευση, ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου