27/6/11

Διάσημα ρητά. Μέρος ΙΙ: Γυναίκες

Ως συνέχεια του προηγούμενου άρθρου (το οποίο μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ), σήμερα θα παραθέσω διάφορα ρητά που έχουν λεχθεί κατά καιρούς για τις γυναίκες. Η δήλωση που είχα κάνει παλαιότερα εξακολουθεί να ισχύει και για αυτό το άρθρο. Η δήλωση ήταν η εξής: “αν είσαι γυναίκα και χρησιμοποιείς τις λέξεις "σοβινιστής", "φαλλοκρατικό γουρούνι", κτλ παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα, και επιπλέον δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ, προσπέρασε το άρθρο και τα λέμε μια άλλη φορά. Αν είσαι άντρας με τα ίδια συμπτώματα, πιθανότατα δεν είσαι άντρας, ψάξτο”. Επίσης, τονίζω ότι τα παρακάτω ρητά δεν αντιπροσωπεύουν την άποψή μου για τις γυναίκες, αλλά έχουν ως σκοπό να προκαλέσουν το γέλιο στους αναγνώστες.

Πάνω σε αυτή μου τη δήλωση, ο αντίλογος θα μπορούσε να ήταν η απάντηση της Patrick Campbell, μιας Αγγλίδας ηθοποιού, σε έναν άντρα που τη ρώτησε γιατί οι γυναίκες φαίνεται να μην έχουν αίσθηση του χιούμορ των αντρών. Η απάντησή της ήταν: “Ο Θεός το έκανε έτσι ώστε οι γυναίκες να αγαπούν τους άντρες, και όχι να γελάνε με αυτούς”. Respect για την απάντηση, αλλά καταλάβατε τι εννοώ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

“Κάθε γυναίκα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει σοφά ότι της χάρισε η Μητέρα Φύση, πριν ο Πατέρας Χρόνος τα πάρει πίσω”. Laurence J. Peter - Αμερικανός καθηγητής και συγγραφέας.

“Οι γυναίκες πάντα λένε την τελευταία λέξη σε μια διαφωνία. Οτιδήποτε λεχθεί μετέπειτα από τον άντρα, είναι η αρχή μιας νέας διαφωνίας”. Αγνώστου συγγραφέα.

“Το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο είναι μια γυναίκα που είναι ικανοποιημένη με φωτογραφίες του εαυτού της”. Elizabeth Metcalf – Αμερικανίδα συγγραφέας.

“Κάθε γυναίκα έχει πάντα άδικο σε οποιοδήποτε θέμα, μέχρι την στιγμή που θα κλάψει. Τότε άμεσα, έχει πάντα δίκιο” Thomas Chandler Haliburton – Άγγλος συγγραφέας.

“Το αποκαλούν προεμμηνορροϊκό σύνδρομο γιατί το “η νόσος των τρελών αγελάδων” είχε ήδη “πιαστεί””. Αγνώστου συγγραφέα.

“Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, τότε όλα τα χρήματα του κόσμου δεν θα είχαν καμιά αξία”. Αριστοτέλης Ωνάσης – Έλληνας κροίσος με έξι γράμματα.

“Οι γυναίκες ντύνονται για διαφορετικό λόγο από ό,τι οι άντρες. Ντύνονται για να είναι ενοχλητικές στις άλλες γυναίκες”.  Elsa Schiaparelli – Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας.

“Μόνο σπάνια μπορεί να διακρίνει κανείς σε ένα μικρό αγοράκι την προοπτική ενός άντρα, αλλά  σχεδόν πάντα, μπορεί κάποιος να διακρίνει σε ένα μικρό κοριτσάκι την απειλή μιας γυναίκας”. Αλέξανδρος Δουμάς –  Γάλλος συγγραφέας.

“Υπάρχουν γυναίκες που δεν τους αρέσει να προκαλούν πόνο σε πολλούς άντρες ταυτόχρονα, αλλά προτιμούν να προκαλούν πόνο σε έναν μόνο άντρα. Αυτές οι γυναίκες αποκαλούνται πιστές”. Alfred Capus – Γάλλος δημοσιογράφος.

“Άσχετα από το πόσο όμορφη μια γυναίκα είναι, κάποιος άλλος άντρας έχει κουραστεί να ανέχεται τις μ...κίες της”. Αγνώστου συγγραφέα.

“Η άντρες-ιππότες δεν υπάρχουν πια. Τους σκότωσαν οι γυναίκες...”. Dave Chapelle – Αμερικανός κωμικός (δείτε μια παράστασή του σχετική με το θέμα κάνοντας κλικ εδώ).

“Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μια γυναίκα είναι να εντοπίζει γυναίκες που είναι πιο χοντρές από αυτήν”. Helen Rowland – Αμερικανίδα δημοσιογράφος.

“Οι γυναίκες αξίζουν περισσότερα από 12 χρόνια, μεταξύ της ηλικίας των 28-40”. James Thurber – Αμερικανός συγγραφέας.

“Ένας σύζυγος ανησυχεί μόνο για κάποιον συγκεκριμένο άλλο άντρα. Μια σύζυγος δεν εμπιστεύεται καμιά άλλη γυναίκα”. Mignon McLaughlin - Αμερικανός συγγραφέας.

“Μισώ τις γυναίκες, γιατί πάντα ξέρουν που βρίσκονται όλα τα αντικείμενα”. Voltaire – Γάλλος φιλόσοφος.

Και κάπως έτσι τελειώνει ένα ακόμη άρθρο. Ελπίζω να το διασκεδάσατε.

2 σχόλια:

  1. ολα αυτα τα σχολια παρουσιαζουν την γυναικα κλαψιαρα,αδυναμη,ζηλιαρα,απροστατευτη,αβοηθητη και αλλα μειονεκτικα χαρακτηριστηκα. προσωπικα πιστευω πως η γυναικα ειναι πιο ανθεκτικη απο τον ανδρα, οπως αλλωστε φαινεται στην πορεια των χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή