28/5/11

Κρίση, με πιάνει κρίση...

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τα οικονομικά δρώμενα του ποδοσφαίρου (το τρίτο μέρος είναι στα σκαριά!), το σημερινό κείμενο είναι αφιερωμένο στο διαδίκτυο και σε μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, θα επιχειρηθεί μια αναφορά σε διάφορες ιστοσελίδες, που κατά την ταπεινή μου άποψη αξίζει να γνωρίζει ο κάθε χρήστης καθώς, παρέχουν διάφορες υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν.  Και αυτό το γεγονός, εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Στην προσπάθεια αυτή, θα παραλειφθούν ιστότοποι που είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους, όπως είναι το YouTube, το Facebook, το Twitter κτλ. Αντιθέτως, θα παρατεθούν ιστοσελίδες που πιθανώς να μη γνωρίζατε την ύπαρξή τους, και εκτός από την χρησιμότητά τους, μπορούν να σας γλιτώσουν κάποια ελάχιστα χρήματα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, με μερικές ψυχαγωγικές ιστοσελίδες καθώς, 49 κατασκευαστές πλυντηρίων συμφωνούν στο γεγονός ότι το γέλιο είναι φάρμακο. Σε αυτήν την κατηγορία, ξεχωρίζει η σελίδα της Ελληνοφρένειας (που μπορείτε να τη βρείτε κάνοντας κλικ εδώ). Ο συγκεκριμένος ιστότοπος μας παρέχει τη δυνατότητα να ακούσουμε τις εκπομπές της ραδιοφωνικής Ελληνοφρένειας, φρέσκες και παλιές, που με το δικό της μοναδικό τρόπο σατιρίζει την πολιτική, και όχι μόνο, επικαιρότητα.

Ξεφεύγοντας από τα όρια της χώρας μας, μια ξεχωριστή πρόταση είναι το Colbert Nation (που μπορείτε να επισκεφτείτε κάνοντας κλικ εδώ). Εκεί μπορούμε να βρούμε τις τηλεοπτικές σατυρικές εκπομπές Colbert Report και The Daily Show, οι οποίες σημειώνουν τεράστια επιτυχία στην Αμερική. Όντας φανατικός των δύο εκπομπών, σας διαβεβαιώνω ότι από άποψη σάτιρας και χιούμορ είναι ότι καλύτερο έχω δει. Τολμώ να πω ότι σε σύγκριση με αυτές, τα δικά μας Αλ Τσαντίρια και  Ράδιο Αρβύλες (τα οποία επίσης παρακολουθώ), είναι ακόμα νηπιακού επιπέδου. Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι θα πρέπει να γνωρίζεται καλά την αγγλική γλώσσα μιας και δεν υπάρχουν υπότιτλοι.

Σημείωση. Μην ακούσω κανέναν να πει “Τι να μας πουν και οι Αμερικάνοι”. Σκεφτείτε ότι οι τηλεοπτικές τους παραγωγές, εκτός από σκουπίδια, παράγουν σειρές τύπου Lost, 24, Prison Break κτλ, ενώ οι αντίστοιχες δικές μας είναι βέρες στο δεξί, κήποι της Εδέμ και δεν συμμαζεύεται.

Συνεχίζω με την ιστοσελίδα Ραδιόφωνο.gr (που μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ). Η εν λόγω σελίδα, όπως καταλάβατε, ασχολείται με το μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου. Πιο αναλυτικά, μας παρέχει μια λίστα όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας μας, χωρισμένων κατά γεωγραφική περιοχή, καθώς και τη δυνατότητα να ακούσουμε όποιον σταθμό επιθυμούμε διαδικτυακά. Για τους αναγνώστες του blog που δεν προέρχονται από τη Μακεδονία έχω να προτείνω τους Θεσσαλονικιώτικους RSO 91.7 που μοιάζει αρκετά με τον Kiss FM, και τον Ερωτικό FM 94.8 με ερωτική & έντεχνη μουσική. Συνιστώνται και οι δύο ανεπιφύλακτα.

Για τους φίλους του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού εκτός από τα δημοφιλή Gazzetta.gr, Contra.gr, υπάρχει η σελίδα της εφημερίδας Sportday (που μπορείτε να επισκεφτείτε κάνοντας κλικ εδώ). Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μας δίνει τη δυνατότητα να διαβάσουμε τα άρθρα της εντελώς δωρεάν. Η κατηγοριοποίηση γίνεται κατά δημοσιογράφο και υπάρχει αρχείο με προηγούμενα κείμενά του. Άρθρα της ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας ανεβαίνουν συνήθως μετά τις 5 το απόγευμα.

Για τους φίλους που ασχολούνται με τους υπολογιστές υπάρχει η σελίδα Give Away Of The Day της οποίας την αγγλική έκδοση μπορείτε να την βρείτε κάνοντας κλικ εδώ. Η αντίστοιχη ελληνική βρίσκεται εδώ. Αυτή η ιστοσελίδα μας παρέχει δωρεάν, κάθε μέρα ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να το αγοράσουμε. Η προσφορά ισχύει μόνο για ένα εικοσιτετράωρο. Με λίγα λόγια ο κωδικός (serial number) που θα μας δοθεί για το πρόγραμμα της ημέρας, έχει ισχύ μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα. Μόλις ένα νέο πρόγραμμα γίνει διαθέσιμο, ο κωδικός παύει να είναι έγκυρος. Παρόλα αυτά η σελίδα αξίζει, καθώς συχνά πυκνά, προσφέρει αρκετά χρήσιμα προγράμματα.

Της ίδιας λογικής είναι και το Game Give Away Of The Day μόνο που αντί για δωρεάν προγράμματα παρέχει δωρεάν παιχνίδια. Μπορείτε να την επισκεφτείτε εδώ.

Τέλος, αξίζει μια αναφορά στο Humyo.com (που μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ) το οποίο μας παρέχει 10 Gb online αποθηκευτικού χώρου, εντελώς δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι η εγγραφή μας στην ιστοσελίδα δίνοντας όνομα χρήστη, κωδικό και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσες τις ιστοσελίδες που παρέθεσα και να τις ρίξετε μια ματιά. Μέχρι την επόμενη φορά γεια σας και ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου